Lightspeed 3.0

"Az alkotó élet titka az, hogy felnőttkorban is megőrizzük a gyermekkor szellemét." - by Thomas Huxley

És íme a 13. Doktor, aki nő!

2017. július 16. 23:08 - Dzséjt

Miután a Mester Missy-vé vált, és a Tábornok is nővé érett, nem lehetett senkinek sem meglepő, hogy a Doktor is nemet vált. Így van ez az Időuraknál, lutri, mi lesz a regenerálódás vége. És ez az, amiért nem zavar, hogy a 13. (aki valójában a 14.) Doktort Jodie Whittaker fogja alakítani. Mert a történet ezt megengedi. Már a 11. Doktor is említette a 2011-es (6x04) The Doctor's Wife című epizódban, hogy volt egy Időúr, a Kalóz, aki volt nő is, de végül a Mester jelent meg először a tévék képernyőjén ellentétes neműként a 2014-es (8x11) Dark Water című részben.

jodie_whittaker_13th_doctor.jpg

Szóval számomra annyira nem probléma, hogy a Doktor nő lesz, pláne, hogy ilyen jó lába még egyik Doktornak sem volt. Jól van, látjátok, én ilyen hímsoviniszta disznaj vagyok, nézzétek el nekem. Bár ha 19-re lapot húztak volna, az jönne be igazán, mert ha mondjuk egy fekete bőrű, leszbikus Doktorunk lenne, az lenne az igazi. Tudjátok, az nem csak kiveri a biztosítékot, de a falról is leveri. Bááár... Ha Bill visszatér, akkor leszbikus Doktor(nő) még lehet. De elkalandoztam...

Két aggodalmam van csupán. Az első, hogy kicsit szerintem túltolták az előkészítést. Zsinórban a Doktor lesz a harmadik Időúr, aki Időhölggyé alakul, ráadásul egymás utáni évadokban. A 8-ban a Mester, a 9-ben a Tábornok, most pedig a 10-ben a Doktor. Ráadásul Michelle Gomez nagyszerű megformálásában a Mester csúnya árnyékot vet a Doktorra. Szóval a nővé váló Időúr koncepciója a hosszas előkészítésnek hála unalmas téma lett, ami elé még magas lécet is emeltek. Innen szép nyerni.

A másik félelmemet valójában egy ismerősöm keltette. Ő mondta, hogy aggódik, hogy túlságosan nagy hangsúlyt kap majd a Doktor nőiessége. Bár jómagam nem vettem észre, de rávilágított arra, hogy a 12. Doktor (Peter Capaldi) legutóbbi útitársánál, Billnél (Pearl Mackie) is túlságosan sokszor rángatták elő a tényt, hogy leszbikus, sokszor olyankor elmondatva vele, amikor abszolút nem vágott témába. Bár mint írtam, ez nekem akkor nem tűnt fel, így visszagondolva igazat kell neki adnom. Ééés ha túltolják ezt, ha túl sok poén épül majd arra, hogy nő lett a Doktor, azzal biza elvesztheti a természetességét a szereplő, és ezzel el is cseszhetik.

Amitől viszont nagyon tartok, hogy lehet akármilyen jó Whittaker, a végén a bigottan maradi rajongók miatt mégis kénytelen lesz a 13. Doktor hamar regenerálódni.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://lightspeed.blog.hu/api/trackback/id/tr7112668675

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása