Lightspeed 3.0

"Az alkotó élet titka az, hogy felnőttkorban is megőrizzük a gyermekkor szellemét." - by Thomas Huxley

A Star Warsnak biztos a jövője

2018. február 07. 12:51 - Izirider

star_wars_logo.jpgHa belegondolunk, hogy A Jedi visszatér után 16 évet kellett várnunk a Baljós árnyakra, majd A Sith-ek bosszúját laza 10 évvel követte Az ébredő Erő, hát ezután furcsa, hogy 2015 óta évente jönnek filmek, és tulajdonképpen már több mint tíz éve a tévében is folyamatosan jelen van a Star Wars. És ez csak fokozódik.

Tovább
Szólj hozzá!

Spider-Man: Homecoming (Pókember: Hazatérés)

2017. november 10. 15:44 - Dzséjt

spider-man_homecoming_poster.jpgTudom-tudom, már a Thor: Ragnarok a menő (azt ma nézem, sőt mire ezt olvassátok, már épp nézem vagy láttam is), de mivel erről a filmről még egy szót sem írtam itt, gondoltam a kontinuitás kedvéért összeröffentek pár sort. Tulajdonképpen azért nem született róla eddig kritika tőlem, mert annyira nem jött be Pókember története, hogy időt szánjak rá. Eleve nem csípem a manuszt, a Sam Raimi-féle trilógiából szerintem csak a második rész értékelhető, a Csodálatos-duó meg minden, csak nem csodálatos. Az első annyira nem jött be, hogy nem egyszerűen nem emlékszem rá, a második meg már nem is érdekelt.

A Spider-Man: Homecomingra is csak részint muszájból, részint kíváncsiságból ültem be. Muszáj volt, mert mégis csak MCU film, én meg azt szeressem, nehogy már ne csodáljam meg moziban. És kíváncsiság, mert a Captain America: Civil Warban kifejezetten bírtam az ezúttal Tom Holland által életre keltett Pókit, így az önálló filmjét sem akartam kihagyni.

Az érzés vegyes volt a végén. Egyrészt, tetszett, hogy Pókember nem a galaxist, vagy szerencsés esetben csak a Földet elpusztítani vagy meghódítani kívánó, üres gonosz ellen harcolt, hanem csak egy fickó ellen, aki a családját szerette volna eltartani. Adrian Toomes, ha nem is az MCU legeredetibb, de az egyik leghihetőbb negatív figurája, akit ráadásul Michael Keaton remekül formál meg. Emellett az akciók szokás szerint jól működtek, a poénok is a helyükön voltak többségében.

Tovább
Szólj hozzá!

Star Wars: Lázadók - Szavazz a 3. évad legjobbjaira!

2017. október 12. 11:08 - Dzséjt

A hosszúra nyúlt várakozás után - és a sajnos még mindig fennálló technikai problémák ellenére - az Star Wars Saga Fórum és Hírportál újra megrendezi az éves szavazásukat, amiben Ti dönthetitek el, mi volt a legjobb a Star Wars: Lázadók legutóbbi, szám szerint harmadik évadában. Azonban, eszközöltek némi változtatást a szavazás metódusában, mert ezúttal nem csak annyi a dolgotok, hogy a szavazólapon (link lent) ráböktök a kedvencetekre, hanem sorba kell állítani a jelölteket.

Ehhez nincs más dolgotok, mint ellátogatni a szavazólapra, ahol az egyes jelölteket az egérrel megragadva arra a helyre húzhatjátok az adott kategóriában, ahol látni szeretnétek. Ezzel reményeink szerint egy sokkal átfogóbb képet kaphatunk arról, hogy nektek mi mennyire tetszik a Lázadókban.

A szavazólapot IDE KATTINTVA érhetitek el.

A szavazás határideje: október 18.
Eredményhirdetés: október 21.
Szavazásra fel, az Erő vezesse a kezeteket!

star_wars_rebels_season_3.jpg

Szólj hozzá!

Star Trek – Itt az ideje egy idővonalak közötti crossovernek!

2017. október 04. 13:13 - Dzséjt

A Star Trek: Discovery harmadik – amúgy jól sikerült – epizódját nézve eszembe ötlött két dolog. Az egyik az, hogy Nero azért nem csak ártott. Miért? Mert a Kelvin-idővonalon neki hála sosem tört ki a háború a klingonok és a Föderáció között. Bezony! A Star Trekben Kirk és McCoy 2255-ben lép be a flottába, a Vulcan 2258-ban pusztul el. Az Indo Darkness 2259-ben játszódik, a Beyond pedig 2263-ban, és sehol a háború. Nero a beavatkozásával akár több millió föderációs és klingon polgárt és katonát menthetett meg. Persze megölt 6 milliárd vulcanit, szóval azért nem fogom felmenteni, de látható, hogy vannak előnyei is az ámokfutásának.

star_trek_captains.jpg

Tovább
Szólj hozzá!

Star Trek: Discovery – Így kell a Treknek visszatérnie a képernyőre!

2017. szeptember 29. 23:36 - Dzséjt

A minap én is letudtam a Star Trek: Discovery első két részét, a The Vulcan Hellót és a Battle at the Binary Stars-t. Megvallom, igencsak tartottam a sorozattól, mert a trailerek és képek alapján sok mindent láttam, csak azt nem, amitől számomra Star Trek lesz a Star Trek. Oké, a hajók körvonalai hasonlítottak, meg akadt egy hegyes fülű is, de mintha minden más jellegzetességet kiöltek volna a sorozatból. Nagyobbat már nem is tévedhettem volna, és innentől hadd legyek spoileres. Illetve, előtte még azért hadd szögezzem le: ez bizony Star Trek.

star_trek_discovery_poster.jpg

Tovább
Szólj hozzá!

J. J. Abrams visszatér a Star Wars IX-re

2017. szeptember 12. 19:17 - Dzséjt

Miután Colin Trevorrow-t az arroganciája miatt kirúgták a Star Wars IX rendezői székéből, sokan a The Last Jedi direktorát, Rian Johnsont szerették volna a trilógia zárófilmjének élén tudni. Nos, nekik rossz hír (vagy talán kevésbé jó hír, embere válogatja), hogy Johnson nem fog több Star Wars filmet csinálni, legalábbis most még nem, mert Trevorrow helyére a The Force Awakens íróját, rendezőjét és producerét, J. J. Abramset választották, aki Chris Terrio segítségével a történetet is átszabja.

Személy szerint én ezt meglehetősen jó hírnek tartom, mert szeretem Abrams munkáit és a The Force Awakenst is imádtam, ahogy azt kritikámban is olvashatjátok. Szóval hip-hip-hurrá!

FRISSÍTÉS: közben kiderült, hogy a 2019. május 24-ei premiert áttették december 20-ra, hogy Abramsnek és Terriónak legyen ideje egy új forgatókönyvet írnia.

jj-abrams1.jpg

2 komment

Új rendezőt kap a Star Wars IX, Colin Trevorrow kiszállt!

2017. szeptember 06. 08:34 - Dzséjt

Az éjszaka folyamán jött a hír, miszerint a Han Solo film rendezőpárosa után a Star Wars IX rendezőjétől, Colin Trevorrowtól is megvált a Lucasfilm. Az ok a jó öreg "művészi nézeteltérés", annak ellenére, hogy a Star Wars hivatalos oldalán közzétett rövid nyilatkozat szerint a stúdió és a rendező együttműködése "nagyszerű" volt.

Trevorrow menesztése persze nem teljesen váratlan, tulajdonképpen már az új filmje, a The Book of Henry kolosszális bukása óta pletykálták, hogy a Lucasfilm esetleg megválna tőle. Később az sem volt éppen bizalomgerjesztő, hogy a forgatókönyvet Jack Thorne átírja (bár ebben valószínűleg közrejátszott Carrie Fisher halála is).

Hogy végül ki veszi át Trevorrow helyét, azt egyelőre nem tudni, mindazonáltal még nem biztos, hogy a váltással rosszul járunk. Egyrészt, Trevorrow azért messze nem az a hihetetlen tehetség (írom ezt úgy, hogy személy szerint nagyon szeretem tőle a Jurassic Worldöt), másrészt, a Rogue One-nál sem jártunk rosszul azzal, hogy Gareth Edwardsot az utóforgatás idejére kispadra ültették.

colin_trevorrow.jpg

Szólj hozzá!

Star Wars Rebels 4. évad trailer és premier

2017. szeptember 02. 19:16 - Dzséjt

Október 16-én érkezik a Rebels negyedik, egyben utolsó évada, ami az első szezonhoz hasonlóan 13 epizódból fog állni, ám a trailer és a ma a készítők által elárult információk alapján nem csak egybefüggő sztorit kapunk, de azok minden eddiginél jobban koncentrálnak a főhősökre.

Erre szükség is lesz, hiszen Kanannek és Ezrának el kell tűnnie, mire Luke Skywalker feltűnik a színen, Herának tábornokká kell válnia, Thrawn főadmirálissal is kezdeni kéne valamit, és így tovább. Van pár szál, amit el kell varrni ebben az évadban, hogy a Rebels rendesen kapcsolódjon az A New Hope-hoz... Pardon, a Rogue One-hoz. És mint látható, erre törekednek is, hiszen Tarkin említi Krennic igazgatót és a Stardust projektet, ami ugye a Halálcsillagot takarja, illetve Saw Garrera is szembekerül a Lázadók Szövetségét vezető Mon Mothmával.

Szólj hozzá!

Star Wars VIII: The Last Jedi – Egy sereg képet kaptunk

2017. július 27. 19:42 - Dzséjt

Rengeteg kép jelent meg az interneten a Star Wars VIII: The Last Jediról. A promóciós anyagon láthatjuk a sebhelyes arcú Kylo Rent megújult ruhájában, a gyönyörű Reyt már-már igazi Jedi lovagként, a hitevesztett Luke Skywalkert, a harcra kész Finnt, az új fegyverrel feszítő Phasmát, egy újfajta, sokkal kompetensebbnek tűnő vörös őrséget (a Császári Őrség utódjai?) és a korábban csak hologramként megjelent, élőben még rútabb Snoke fővezért.

1 komment

Thor: Ragnarok Trailer – Az év leglátványosabb MCU-filmje közeleg

2017. július 23. 12:46 - Dzséjt

Az MCU tucatnyi szála közül eddig mindig a Thor-filmek jöttek be a legjobban, úgyhogy személy szerint nagyon várom a Thor: Ragnarokot. A trailer nem árul zsákbamacskát, az új epizódban a humor, az akció és a látvány fog dominálni, és persze az univerzum újra veszélybe kerül. Újat nem valószínű, hogy mutatni fog, de a Thor, Hulk, Loki felállás miatt már megérheti beülni rá.

Szólj hozzá!