Lightspeed 3.0

"Az alkotó élet titka az, hogy felnőttkorban is megőrizzük a gyermekkor szellemét." - by Thomas Huxley

Star Wars VIII: The Last Jedi – Egy sereg képet kaptunk

2017. július 27. 19:42 - Dzséjt

Rengeteg kép jelent meg az interneten a Star Wars VIII: The Last Jediról. A promóciós anyagon láthatjuk a sebhelyes arcú Kylo Rent megújult ruhájában, a gyönyörű Reyt már-már igazi Jedi lovagként, a hitevesztett Luke Skywalkert, a harcra kész Finnt, az új fegyverrel feszítő Phasmát, egy újfajta, sokkal kompetensebbnek tűnő vörös őrséget (a Császári Őrség utódjai?) és a korábban csak hologramként megjelent, élőben még rútabb Snoke fővezért.

1 komment

Thor: Ragnarok Trailer – Az év leglátványosabb MCU-filmje közeleg

2017. július 23. 12:46 - Dzséjt

Az MCU tucatnyi szála közül eddig mindig a Thor-filmek jöttek be a legjobban, úgyhogy személy szerint nagyon várom a Thor: Ragnarokot. A trailer nem árul zsákbamacskát, az új epizódban a humor, az akció és a látvány fog dominálni, és persze az univerzum újra veszélybe kerül. Újat nem valószínű, hogy mutatni fog, de a Thor, Hulk, Loki felállás miatt már megérheti beülni rá.

Szólj hozzá!

Stargate: Origins címmel új Csillagkapu sorozat készül

2017. július 21. 19:16 - Dzséjt

Visszatér a Stargate! Üröm az örömben, hogy csak egy tíz, egyenként tízperces epizódokból álló websorozat formájába, de aki a kicsit nem becsüli, ugye... A Stargate: Origins a fiatal Catherine Langfordról fog szólni, akinek az apja felfedezte a csillagkaput Gízában, és persze az ő nevéhez fűződik a Csillagkapu-program beindítása is. Meg mint ahogy az a Stargate SG-1-ból kiderült, az ő vőlegénye lépett át a '60-as években először a kapun. A sorozat a stargatecommand.com-on kerül adásba, és ha elnyeri a nézők tetszését, akkor több epizód is jöhet. És ki tudja, talán még egyszer a sorozat is folytatódhat.

Szólj hozzá!

Blade Runner 2049 – Itt a 2. trailer, látványban és akcióban nem lesz hiány

2017. július 17. 15:42 - Dzséjt

Újabb trailerrel jelentkezett a Blade Runner 2049, amely már többet mutat meg a történetből és magából a világból is. Néhány ismerős városkép is befigyel, de amiben valószínűleg nagyon erős lesz a film, az a látvány és a hangulat. Ugyan még mindig nem értem, Ridley Scott mi a bánatért akarta ezt a filmet olyan nagyon elkészíteni - miközben pár éve elég élesen kritizálta azokat, akik folytatásokat gyártanak -, de talán Denis Villeneuve rendezőnek sikerül legalább egy szellemi örököst összehoznia. Mert az tuti, hogy az eredeti filmhez nem fog felérni, már csak azért sem, mert manapság az olyan filmek instant leszerepelnek. Lásd: Alien: Covenant.

Szólj hozzá!

És íme a 13. Doktor, aki nő!

2017. július 16. 23:08 - Dzséjt

Miután a Mester Missy-vé vált, és a Tábornok is nővé érett, nem lehetett senkinek sem meglepő, hogy a Doktor is nemet vált. Így van ez az Időuraknál, lutri, mi lesz a regenerálódás vége. És ez az, amiért nem zavar, hogy a 13. (aki valójában a 14.) Doktort Jodie Whittaker fogja alakítani. Mert a történet ezt megengedi. Már a 11. Doktor is említette a 2011-es (6x04) The Doctor's Wife című epizódban, hogy volt egy Időúr, a Kalóz, aki volt nő is, de végül a Mester jelent meg először a tévék képernyőjén ellentétes neműként a 2014-es (8x11) Dark Water című részben.

jodie_whittaker_13th_doctor.jpg

Tovább
Szólj hozzá!

Star Wars: Force of Destiny – Itt a Disney minisorozat első része

2017. július 03. 17:31 - Dzséjt

Ősszel indul a Star Wars: Rebels utolsó évada, de addig sem maradunk animációs sorozat nélkül, merthogy elindult a Force of Destiny című minisorozat, amiben Rey (Daisy Ridley), Ahsoka (Ashley Eckstein), Jyn (Felicity Jones), Leia (Shelby Young) és Sabine (Tiya Sircar) kapják a főszerepet, de feltűnik Padmé, Maz Kanata (Lupita Nyong'o), Hera (Vanessa Marshall), Yoda, Finn (John Boyega) és Anakin (Matt Lanter) is. Egen, kicsit nőuralom van itt, de legalább mindenki az eredeti filmes vagy sorozatos hangján szólal meg (kivéve Leiát, mert neki a Rebelsben Julie Dolan adta a hangját).

star_wars_forces_of_destiny_animated_series.jpg

Tovább
Szólj hozzá!

Death Note Trailer – Még akár jól is elsülhet a Netflix sorozata

2017. június 29. 17:32 - Dzséjt

Nem sok anime van, amit szeretek, de a Death Note határozottan közéjük tartozik. Csavaros, érzelmes, remek karakterekkel és még jobb történettel operál. Hogy ezt hogyan fogják élő szereplőkkel megvalósítani, azt viszont nehezen tudnám megmondani. Tudom, hogy pár változtatás kicsapta a biztosítékot néhány rajongónál, de szerintem ezek egyike sem olyasmi, ami magában a műben kárt tehet. Nem volt lényeg, hogy L japán vagy fekete, ennek nincs történetbeli szerepe. Sokkal jobban érdekel, hogyan valósítják meg a hangulatot, a párbeszédek mennyire lesznek kiélezve, a feszültséget sikerül-e megteremteni L és Light macska-egér játékában. Nálam ezen áll vagy bukik a sorozat. A trailer egyelőre biztató.

Szólj hozzá!

Ron Howard rendezi Han Solo köré épülő Star Wars filmet

2017. június 22. 19:30 - Dzséjt

A pletykák igaznak bizonyultak, a Han Solo film rendezői székében Ron Howard váltja a minap kirúgott Phil Lordot és Chris Millert. Howard munkássága meglehetősen vegyes, vannak remek, jó és kevésbé jó filmjei is. Nekem személy szerint a kedvencem tőle az Apolló 13, a Cocoon és a Backdraft, de tetszett a Rush, az A Beautiful Mind és a Ransom is. Azt viszont nem tudom eldönteni, mennyire illik a stílusa egy Han Solót középpontba helyező filmhez. A legtöbb mozijára ugyanis nem jellemző az a lazaság, amit szerintem ez a film megkövetel. Persze majd kiderül a vallatásnál. Az biztos, hogy kemény munka áll előtte.

ron_howard.jpg

Szólj hozzá!

Phil Lord és Chris Miller távozott a cím nélkül Han Solo film éléről

2017. június 21. 10:10 - Dzséjt

star_wars_han_solo_movie_cast.jpg

Eddig sem érdekelt túlzottan ez a Han Solo film, ezután meg azt a kevéske lelkesedést is elvesztettem. Eleve, nekem ez az egész nagyon megfoghatatlan még, elképzelésem sincs, hogy lehet Han köré egy egész filmet felhúzni. Meg a tapasztalatom az, hogy nagyon ritkán működnek azok a filmek, amikben egy korábbi sidekick a főszereplő. Márpedig Han bármennyire is fontos karakter a Star Warsban, akkor is csak Luke Skywalker sidekick-je.

Az egyetlen ok, amiért érdekelt, az Phil Lord és Chris Miller rendezők voltak, merthogy az ő művészeti látásmódjuk számomra nem fért össze egy Star Wars filmmel. Oké, a Lucasfilm már a kezdet kezdetén kijelentette, hogy ezekkel az önálló spin-off alkotásokkal a megszokott moziktól eltérő Star Warsokat akarnak összehozni, de azért ez például a Rogue One-on annyira még nem érződött. Miller és Lord viszont esélyes, hogy tényleg valami nagyon mást prezentáltak volna.

Talán pont ez volt a baj. Vagy csak a feladathoz nem tudtak felnőni? Akárhogy is, a hivatalos Star Wars oldalon közölték, hogy három héttel a forgatás befejezése és az utómunkálatok megkezdése előtt, "kreatív nézeteltérés" okán a rendezőpáros otthagyta a produkciót. Kennedy, Miller és Lord is egyetértett abban, hogy a megvalósításbeli nézetkülönbségek miatt váltak el útjaik, kölcsönös megegyezés alapján. Persze, ez a hivatalos álláspont, aztán majd kiderül évek múltán, mi a valódi ok, ha véletlen nem ez lenne - mert hát na, azért néha ez is lehet ok.

Hogy ki lesz az utódjuk, azt még nem árulták el. Már pletykálnak Ron Howardról, akit remek rendezőnek tartok, de nem erre a filmre. Han Solo lazaságot és humort kíván, és ez nem az, ami Howard filmjeit jellemzi. Persze szóba került még vagy száz másik rendező, a különféle oldalak és a rajongók ezen a téren nagyon aktívak. Akárki is lesz, nem irigylem. Mert ha igazak a pletykák, a filmmel nagy a baj.

Állítólag a Lucasfilm elnöke, Kathleen Kennedy nem elégedett se a nyersanyaggal, mert a rendezőpáros nem jól valósította meg az amúgy jó forgatókönyvet. Sőt a Hant alakító Alden Ehrenreich-kel és Emilia Clarke-kal kapcsolatban is vannak fenntartásai, bár a két színész teljesítményét a rossz rendezői munka is befolyásolhatta. Ha pedig ezek a hírek igazak, akkor az új rendezőnek valószínűleg az egész forgatást elölről kell kezdenie, ami nem csak költséges, de baromi nagy munka is. Pláne annak tükrében, hogy a premiert egyelőre nem tolták el, még mindig 2018. május 25. áll a naptárban. Vagyis az új rendezőnek nincs egy éve arra, hogy befejezze a filmet, ami nagyon nagy meló lesz, ha tényleg elölről kell kezdenie a forgatást. Innét lesz szép nyerni!

Szólj hozzá!

The Passengers (Utazók) – Nem olyan rossz, mint ahogy a kritikák állítják

2017. június 19. 18:38 - Dzséjt

the_passengers_poster.jpgTegnap éjszaka megnéztem a The Passengers című filmet Jennifer Lawrence-szel és Chris Pratt-tel. A moziba anno nem jutottam el rá, pedig már a trailer felkeltette az érdeklődésemet, plusz Lawrence és Pratt nálam a kedvenc színészek között vannak. Nem feltétlen tehetségük miatt (bár Lawrence-t tehetséges színésznőnek tartom), hanem mert emberileg is meg tudták ragadni a figyelmem.

A filmről olvastam pár kritikát, jobban mondva, átszaladtam rajtuk, mert egyrészt, nem szeretek spoilereket olvasni, másrészt az sem szeretem, ha már előre befolyásolnak pozitív vagy negatív irányban. Tudom, hogy sokan csalódtak benne, sokan nem azt kapták, amit vártak. Tény, a trailer is kicsit megtévesztő, elvégre ez nem egy pszicho-thriller, hanem egy sci-fi köntösbe bújtatott romantikus film. Én magam viszont ugyanazzal az egyszerű elvárással ültem le elé: szórakoztasson. Sikerült! Naná! Sőt, a Titanic után azt hiszem, ez lesz a második kedvenc romantikus filmem. Bár lehet, hogy a Friends with Benefitset azért nem előzi meg… Na, ezen majd még molyolok, de előbb elmerülök kicsit a The Passengers elemezgetésében, természetesen spoileresen.

Tovább
2 komment