Lightspeed 3.0

"Az alkotó élet titka az, hogy felnőttkorban is megőrizzük a gyermekkor szellemét." - by Thomas Huxley

A Star Warsnak biztos a jövője

2018. február 07. 12:51 - Izirider

star_wars_logo.jpgHa belegondolunk, hogy A Jedi visszatér után 16 évet kellett várnunk a Baljós árnyakra, majd A Sith-ek bosszúját laza 10 évvel követte Az ébredő Erő, hát ezután furcsa, hogy 2015 óta évente jönnek filmek, és tulajdonképpen már több mint tíz éve a tévében is folyamatosan jelen van a Star Wars. És ez csak fokozódik.

Ami már biztos, hogy idén májusban jön a Solo: Egy Star Wars történet, majd 2019 decemberében a Skywalker Sagát lezáró 9. rész J. J. Abrams rendezésében. Emellett Rian Johnson, Az utolsó Jedik rendezője már dolgozik egy teljesen új, friss, a Skywalkerekhez nem kötődő trilógián, illetve bejelentettek egy tévésorozatot is.

Aztán, pletykálnak még egy Obi-Wan filmről, bár egyelőre Ewan McGregort ilyen ajánlattal nem kereste meg se a Lucasfilm, se a Disney, ugyanakkor ez nem sokat jelent. Illetve tudjuk, hogy van a talonban egy Boba Fett mozi, ám ez néhány alkotói összetűzés miatt egy ideje már a fiókban hever, egyelőre nem tudni, hogy újra előveszik-e. Talán a Solo után felmelegítik a projektet, már csak azért is, mert a pletykák szerint Boba Fett szerepel Han filmjében.

Nos, a tegnapi nap folyamán még néhány dolog biztossá vált. Elsőként az, hogy a Trónok harca alkotói, David Benioff és D.B. Weiss producerként és íróként több Star Wars filmet is elkészít (a rendezői feladatokat más fogja ellátni). Ezek sem fognak kapcsolódni a Sykwalkerekhez, se Johnson trilógiájához.

Illetve, miután megkérdezték Pablo Hidalgót, a Lucasfilm Story Group prominens tagját, hogy a Disney új streaming szolgáltatására jönnek-e a filmek, egyértelmű válasz helyett csak terelt. Szóval könnyen lehet, hogy Benioff és Weiss filmjei nem is moziban lesznek bemutatva, hanem streamen, ahogy azzal mostanában a Netflix is buzgón foglalkozik. A Cloverfield harmadik részét például a minap mutatták be a Netflixen, kihagyva a mozit.

Emellett szinte biztos, hogy miután jövő hónapban véget ér a Lázadók, jön majd egy új animációs sorozat – bár Hidalgo szerint korántsem biztos, hogy 2019-2020 előtt számíthatunk rá. Ugyanakkor a LucasAnimation már keresi a sorozathoz a szakembereket, és most a Disney feje, Bob Iger is azt nyilatkozta, hogy több sorozatban gondolkodnak, szóval borítékolható, hogy ebből az egyik egy újabb animációs sorozat lesz.

Tehát mire számíthatunk a Star Warsszal kapcsolatban az elkövetkezendő évtizedben? A Solón és a 9. részen túl Johnson trilógiájára, Benioff és Weiss filmsorozatára, egy élőszereplős és egy animációs tévésorozatra, valamint feltehetően még egy-két Story-filmre.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://lightspeed.blog.hu/api/trackback/id/tr3813642330

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása