Lightspeed 3.0

"Az alkotó élet titka az, hogy felnőttkorban is megőrizzük a gyermekkor szellemét." - by Thomas Huxley

Star Trek – Itt az ideje egy idővonalak közötti crossovernek!

2017. október 04. 13:13 - Dzséjt

A Star Trek: Discovery harmadik – amúgy jól sikerült – epizódját nézve eszembe ötlött két dolog. Az egyik az, hogy Nero azért nem csak ártott. Miért? Mert a Kelvin-idővonalon neki hála sosem tört ki a háború a klingonok és a Föderáció között. Bezony! A Star Trekben Kirk és McCoy 2255-ben lép be a flottába, a Vulcan 2258-ban pusztul el. Az Indo Darkness 2259-ben játszódik, a Beyond pedig 2263-ban, és sehol a háború. Nero a beavatkozásával akár több millió föderációs és klingon polgárt és katonát menthetett meg. Persze megölt 6 milliárd vulcanit, szóval azért nem fogom felmenteni, de látható, hogy vannak előnyei is az ámokfutásának.

star_trek_captains.jpg

A másik, hogy a készítők helyében kihasználnám azt, hogy két széria fut közel azonos időben. A DIS-ben Zachary Quinto és Chris Pine simán feltűnhetne Spock és Kirk bőrébe bújva, hiszen korban pont passzolnak. Spockról tudjuk, hogy 2254-ben, tehát 2 évvel az ikercsillag-csata előtt már az NCC-1701 USS Enterprise-on szolgált tudományos tisztként Christopher Pike kapitány alatt, így akár az eredeti, TOS-os (a Cage-es) Enterprise is beugorhatna, és egy kis sminkkel még Bruce Greenwood is, mint Pike. Ráadásul Spocknak nagyon jó oka van beugrani, hiszen a mostohatestvére a DIS főszereplője.

Kirk egy kicsit talán neccesebb, ő az elsődleges idővonalon előbb lépett be a flottába, mint a Kelvin-idővonalon, és az ikercsillag-csata után egy évvel, 2257-ben teljesíti sikeres vizsgáját. De tudjuk, hogy a kadétok járnak csillaghajókra gyakorlatozni, és miért ne mehetne a USS Discovery-re?

Persze sajnos Sareknél ezt nem játszották el, hiszen ezúttal James Frain játszotta 2256-os önmagát, miközben a Star Trekben a 2258-as Sareket Ben Cross alakította, pedig már itt élhettek volna a lehetőséggel (ezután csak álmodozhatom, hogy Amanda Graysont Winona Ryder alakítja majd).

De mondok még egyet: a Discovery szereplői is feltűnhetnének a Kelvin-idővonalon, saját maguk alternatív változataként. Például megjelenik a USS Csengcsou, fedélzetén Philippa Georgiou kapitánnyal, Michael Burnham parancsnokkal és Saru hadnaggyal, természetesen Michelle Yeoh, Sonequa Martin-Green és Doug Jones alakításában. Vagy esetleg maga a USS Discovery, aminek a Kelvin-idővonalon Burnham a kapitánya. Hiszen Georgiou a DIS első részében már saját hajót javasolt az első tisztjének, miért ne lehetne az a frissen a gyárból kijött Discovery?

Amúgy mind a DIS-ben, mind az alternatív idővonalon feltűnhetne egy öregebb T’Pol is Jolene Blalock által, hiszen a vulcaniak elélnek egy pár évszázadig (Sarek 203, Spock 162 évesen hunyt el… hm… az apjához képest fiatal volt). T’Pol 168 éves lenne a DIS idején, szóval elviekben még élhet. (Az alternatív idővonalon amúgy még Archer is él, legalábbis 2257-ben még élt – 145 évesen.)

captain_james_kirk_star_trek_discovery.jpg

William Shatnert sem lenne lehetetlen betenni a mai filmtechnikákkal, de valószínűleg a visszafiatalítása elvinné a sorozat éves költségvetését.

Tök jó lenne, ha ilyesmivel élnének a készítők. Jobb lenne, mint egy harmadik színész Kirknek vagy Spocknak. Közelebb hozná kicsit a két univerzumot. És ne féljenek attól, hogy a nézők majd összekeverik a dolgokat, azért nem ilyen hülyék. Plusz a Star Trektől sosem volt idegen, hogy egyik széria szereplői beugrottak máshová. Janeway sem véletlen osztogat parancsokat Picard kapitánynak, és az Enterprise D-ről is érkezett két fontos tiszt a DS9-ra, csak, hogy két példával éljek.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://lightspeed.blog.hu/api/trackback/id/tr1212927527

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása