Lightspeed 3.0

"Az alkotó élet titka az, hogy felnőttkorban is megőrizzük a gyermekkor szellemét." - by Thomas Huxley

Phil Lord és Chris Miller távozott a cím nélkül Han Solo film éléről

2017. június 21. 10:10 - Dzséjt

star_wars_han_solo_movie_cast.jpg

Eddig sem érdekelt túlzottan ez a Han Solo film, ezután meg azt a kevéske lelkesedést is elvesztettem. Eleve, nekem ez az egész nagyon megfoghatatlan még, elképzelésem sincs, hogy lehet Han köré egy egész filmet felhúzni. Meg a tapasztalatom az, hogy nagyon ritkán működnek azok a filmek, amikben egy korábbi sidekick a főszereplő. Márpedig Han bármennyire is fontos karakter a Star Warsban, akkor is csak Luke Skywalker sidekick-je.

Az egyetlen ok, amiért érdekelt, az Phil Lord és Chris Miller rendezők voltak, merthogy az ő művészeti látásmódjuk számomra nem fért össze egy Star Wars filmmel. Oké, a Lucasfilm már a kezdet kezdetén kijelentette, hogy ezekkel az önálló spin-off alkotásokkal a megszokott moziktól eltérő Star Warsokat akarnak összehozni, de azért ez például a Rogue One-on annyira még nem érződött. Miller és Lord viszont esélyes, hogy tényleg valami nagyon mást prezentáltak volna.

Talán pont ez volt a baj. Vagy csak a feladathoz nem tudtak felnőni? Akárhogy is, a hivatalos Star Wars oldalon közölték, hogy három héttel a forgatás befejezése és az utómunkálatok megkezdése előtt, "kreatív nézeteltérés" okán a rendezőpáros otthagyta a produkciót. Kennedy, Miller és Lord is egyetértett abban, hogy a megvalósításbeli nézetkülönbségek miatt váltak el útjaik, kölcsönös megegyezés alapján. Persze, ez a hivatalos álláspont, aztán majd kiderül évek múltán, mi a valódi ok, ha véletlen nem ez lenne - mert hát na, azért néha ez is lehet ok.

Hogy ki lesz az utódjuk, azt még nem árulták el. Már pletykálnak Ron Howardról, akit remek rendezőnek tartok, de nem erre a filmre. Han Solo lazaságot és humort kíván, és ez nem az, ami Howard filmjeit jellemzi. Persze szóba került még vagy száz másik rendező, a különféle oldalak és a rajongók ezen a téren nagyon aktívak. Akárki is lesz, nem irigylem. Mert ha igazak a pletykák, a filmmel nagy a baj.

Állítólag a Lucasfilm elnöke, Kathleen Kennedy nem elégedett se a nyersanyaggal, mert a rendezőpáros nem jól valósította meg az amúgy jó forgatókönyvet. Sőt a Hant alakító Alden Ehrenreich-kel és Emilia Clarke-kal kapcsolatban is vannak fenntartásai, bár a két színész teljesítményét a rossz rendezői munka is befolyásolhatta. Ha pedig ezek a hírek igazak, akkor az új rendezőnek valószínűleg az egész forgatást elölről kell kezdenie, ami nem csak költséges, de baromi nagy munka is. Pláne annak tükrében, hogy a premiert egyelőre nem tolták el, még mindig 2018. május 25. áll a naptárban. Vagyis az új rendezőnek nincs egy éve arra, hogy befejezze a filmet, ami nagyon nagy meló lesz, ha tényleg elölről kell kezdenie a forgatást. Innét lesz szép nyerni!

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://lightspeed.blog.hu/api/trackback/id/tr3912610571

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása